info@speelplus.nl

Newtonstraat 337
2562 KK Den Haag
Tel: 0031 (0) 707445060
Fax: 0031 (0) 848741551

Merken

sigikid: first class for kids

Onder de filosofie van de onderneming verstaan we het gedachtengoed dat ten grondslag ligt aan het ondernemend handelen.
Iedere firma zou zichzelf dan ook regelmatig de vraag moeten stellende of deze leidgedachten het bestaan van de firma nog rechtvaardigen en of de firma nog onderneemt volgens haar filosofie. Wij zien onze grondgedachten als basis voor een waardesysteem dat niet zal veranderen gedurende de jaren. We zijn trots op onze ondernemingswaarden waarvoor we hard werken. Zij geven leiding aan alle medewerkers bij de dagelijkse taak.

Zowel in de 20ste als in de 21ste eeuw zijn de vast waarden van sigikid:
- Producten voor kinderen van 0- tot 99 jaar oud
- Knuffelen als een fundamentele behoefte
- Kwaliteit in alle opzichten van ons ondernemen.
- Design als een unieke vormtaal

Zie ook sigikid-beasts voor een wel heel stoere collectie knuffels!

Ostheimer

Ostheimer….gezond spelen voor lichaam en ziel.
Ostheimer speelgoed maakt de creativiteit en de fantasie in het kind wakker. Immers, wat in de kindertijd niet is aangelegd, blijft in het hele verdere leven onderontwikkeld. Uitgangspunt hierbij is dat het speelgoed qua materiaal en vormgeving in harmonie moet zijn met de natuur.
Maar ook de productie mag de natuur geen geweld aan doen. Daarom worden alle Ostheimer figuren gemaakt van hoogwaardige, biologische houtsoorten (Esdoorn, Essen of Linde) met PEFC certificering, die komen uit de directe omgeving. Daarmee is herbebossing verzekerd.
Alle gebruikte kleurstoffen en oliën zijn milieuvriendelijk (Öko Tex gecertificeerd). Ze voldoen daarmee aan de hoogst mogelijke eisen. De gebruikte kleuren zijn natuurkleuren, zweet- en speeksel vast en zonder chemische toevoegingen en dus volledig gifvrij. ( DIN EN 71) Tot slot gaat iedere figuur in een oliebad ter afwerking en bescherming tegen vuil en stof. De productie wordt lokaal uitbesteed. Alle producten worden door Ostheimer afgewerkt en gecontroleerd en voorzien van het label en het Ostheimer stempel, waarmee de kwaliteit wordt gegarandeerd. Wat Margarethe Ostheimer veertig jaar geleden heeft ontwikkeld is vandaag de dag meer dan ooit gerechtvaardigd en noodzakelijk. Ontstaan als een alternatief voor de wereld van plastic, is het nu de noodzakelijke tegenhanger voor de “high-tech-wereld” in de kinderkamer. Met steeds meer oog voor de gevolgen van een te eenzijdige, intellectuele opvoeding die kan leiden tot vereenzaming, sociale isolatie, gebrek aan uitdrukkingsvaardigheden of motorische storingen. Steeds meer wordt erkend dat vakkennis en intellectuele vaardigheden nodig zijn, maar flexibiliteit en creativiteit minstens zo belangrijk zijn.

In 2001 het bedrijf ondergebracht in de Ostheimer stichting. Deze stichting bestuurt het bedrijf en zal het als een moderne onderneming de toekomst inleiden. Extra doelstelling daarbij is om antroposofische initiatieven met pedagogische doelstellingen te stimuleren. De geschiedenis van de familie Ostheimer en Rudolf Steiner, grondlegger van de Vrije School pedagogiek, is nauw verweven. Daarom is het voor Margarethe Ostheimer een vanzelfsprekendheid deze pedagogische impuls te blijven ondersteunen.

Selecta

Al ruim 45 jaar ontwikkelt en produceert Selecta in Beieren houten speelgoed onder het motto: “Omdat wij kinderen belangrijk vinden”. Pedagogisch waardevol speelgoed met de nadruk op een hoge speelwaarde en waarbij kinderen gestimuleerd worden zelfstandig te spelen. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten kan Selecta terugblikken op een lange traditie, alle ervaringen uit het verleden worden bij de ontwikkeling van nieuw speelgoed meegenomen. Het assortiment biedt kinderen van 0 tot 8 jaar speelse voorwaarden zich nieuwe vaardigheden eigen te maken. Ontwikkeling van alle zintuigen, speelplezier en gebruik van de fantasie wordt door het Selecta speelgoed in ruime mate ondersteunt. De fraaie vormgeving en het heldere kleurgebruik is voor ieder kind aantrekkelijk en leidt tot herkenning en intensief gebruik. De gebruikte houtsoorten komen uit herbebossing programma’s uit Beieren en de gebruikte kleurstoffen zijn volledig gifvrij. Al het speelgoed voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is TüV gekeurd. Selecta is, sinds september 2018, een merk van Schmidt Spiele GmbH.